Nyhet

Ledarskap för samhällsentreprenörer

Publicerad 28 januari 2011 av Redaktionen

Den 9-10 mars håller Fanzingo en workshop i hur man kan arbeta med och utveckla sitt ledarskap som samhällsentreprenör.

Fanzingo, Göteborgs Universitet och Mötesplatsen för social innovation och samhällsentreprenörskap arrangerar tillsammans en workshop där den som driver ett samhällsförändrande företag eller projekt har chansen att utveckla ditt ledarskap som samhällsentreprenör. 

Under två år har föreningen Fanzingo och Göteborgs universitet arbetat med att ta fram modeller och verktyg som kan utveckla samhällsentreprenörens ledarskapskompetenser och som kan hjälpa samhällsentreprenörer att lyckas med sitt arbete med att påverka samhället och dess maktstrukturer.

Föreningen Fanzingo arbetar som samhällsentreprenörer i mediebranschen med målet att fler unga och människor i samhällets periferi ska kunna göra sina röster hörda och bidra till samhället. De har varit ett av de pilotprojekt som ska utveckla kompetensutveckling för samhällsentreprenörer som KK-stiftelsen stöttat. Under ett seminarium i Östersund i höstas berättade Samuel Sjöblom från Fanzingo om deras resa från förening till företag och vad det inneburit för deras sätt att leda organisationen. Läs också hans krönika om ledarskap och samhällsentreprenörskap.

Nu vill Fanzingo dela med sig av sina erfarenheter i en workshop. Tanken med workshopen är att alla deltagare jobbar med sig själv och sitt eget projekt som utgångspunkt. Innehållet i workshopen kommer vara strukturerad runt ”Ledarskapskompassen” och andra teoretiska ramar som växt fram under Fanzingos pilotprojekt. 

Vem: Vi söker deltagare som själva driver ett samhällsförändrande projekt eller företag och är intresserad av att utveckla ditt ledarskap och förståelsen för hur man kan lyckas som samhällsentreprenör. 

Var: Malmö Högskola

När: 9 mars – 10 mars (kl 12:00 – 12:00)

Kostnad: 1000 kr/deltagare 

Platser: 12 platser, först till kvarn. Anmälan före 26:e februari. 

Anmälan görs till samuel@fanzingo.se

Frågor: Ring eller maila stina@fanzingo.se tel 0708-737557 eller Samuel 0736-802968 

 

KommentarerDin kommentar har mottagits och kommer hanteras inom kort av vår moderator.
Kommentera